0118 436 073     Wij helpen jou graag verder!

Airco service

Waarom een airco controle?

Wanneer een aircosysteem (bijna) aan onderhoud toe is, is dit niet altijd merkbaar. Daarom biedt Auto Mijera de mogelijkheid voor een airco controle.

Waarom is airco service belangrijk?

Het is belangrijk om de airco een servicebeurt te geven, net zoals de rest van de auto. Door regelmatige controle van het airocsysteem, behoudt de airco zijn productiviteit en wordt de levensduur van de airco verlengd.

Bij een airco onderhoudsbeurt worden de volgende zaken gecontroleerd en uitgevoerd:

  1. Recyclen en bijvullen van het koudemiddel
  2. Controle op het aircosysteem, of eventuele lekkage
  3. Het toevoegen van fluor lek-detectie vloeistof
  4. Controle van uw interieurfilter

Tips voor de airco in uw auto

Gebruik de airco regelmatig en het hele jaar door. In de winter zorgt de airco ervoor dat de condens op uw autoruit snel verdwijnt. De airco regelt namelijk niet alleen de temperatuur, maar ook de luchvochtigheid. Daarnaast wordt de compressor van de airco zo altijd voldoende gesmeerd, waardoor de kans op storingen aan uw airco verminderd en hoge kosten voorkomen worden.

Uw airco in combinatie met de verwarming zorgen voor een perfecte balans van temperatuur en luchtvochtigheid in de winter.

Zet in de zomer na stiltand van uw auto eerst alle ramen tijdelijk open zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. Het is zonde om uw airco hiervoor op volle toeren te gebruiken en het is veel effectiever. Daarnaast scheelt het aanzienlijk in de brandstofkosten.

Airco geurbehandeling

Wij bieden naast airco vullen ook een airco geurbehandeling aan. Heeft u last van een muffe geur die wordt verspreid wanneer u de airco aanzet of uitzet? Die wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die zich nestelen in de verdamper. Voor een frisse geur kunt u een airco geurbehandeling laten uitvoeren. Het reinigingsmiddel doodt bacteriën en andere micro organismen en de groei van nieuwe wordt vertraagd.

De gevolgen van de verontreiniging zijn:

  • Irritatie aan de ogen en de luchtwegen
  • Onaangename geur
  • Bacteriële infecties
  • Allergische reacties